Benoeming Annelies Bakelaar als bestuurder van CKC Drenthe
Fotografie: Karijn Seldam

Ruim een jaar geleden trad Aldert Hoksbergen aan als interim bestuurder van CKC Drenthe, voor de periode van een jaar. Samen met Eric Rietkerk heeft hij in het schooljaar 2023-2024 vormgegeven aan het collegiaal bestuur binnen CKC Drenthe. Vanaf dit voorjaar is de raad van toezicht gestart met het zoeken naar een geschikte kandidaat voor een structurele oplossing. Hierin zijn we geslaagd: vanaf 1 november zal Annelies Bakelaar starten als bestuurder van CKC Drenthe.

Op dit moment is Annelies directeur-bestuurder bij Biblionet Drenthe, de maatschappelijk educatieve netwerkorganisatie voor het openbare bibliotheeknetwerk in Drenthe. Met 34 bibliotheekvestigingen, 135 vestigingen van ‘de Bibliotheek op school’ in het basisonderwijs en 133 ‘Boekstart-locaties’ in de kinderopvang, vervult Biblionet Drenthe een belangrijke rol in de persoonlijke ontwikkeling van kinderen in Drenthe.

In de procedure hebben we Annelies leren kennen als iemand die met ziel en zakelijkheid, iedere dag opnieuw wil werken aan de groei en ontwikkeling van mensen en organisaties. Ze doet dit samen met anderen, met veel plezier, energie en oog voor elkaar.

Het besluit van de raad van toezicht om Annelies Bakelaar te benoemen als bestuurder van CKC Drenthe is tot stand gekomen in goed overleg met Eric Rietkerk als zittend bestuurder en na positief advies van de CKC Drentheraad. Bij de selectie zijn (delegaties van) de CKC-raad, kindcentrumdirecteuren, CvB en RvT betrokken geweest.

Zoals gezegd start Annelies per 1 november. De raad van toezicht heeft Aldert Hoksbergen gevraagd daarna nog enkele weken beschikbaar te blijven voor CKC Drenthe, zodat Annelies de eerste periode volop kan gebruiken voor een intensieve kennismaking met medewerkers en directeuren in de kindcentra, het ondersteuningsbureau en externe partijen.

Albert Bruins Slot, voorzitter Raad van Toezicht CKC Drenthe